WordCamp Praha 2020

Kybernaut, WordPress

Zvedla jsem hozenou rukavici a stala se hlavní organizátorkou letošního 7. ročníku pražského WordCampu. A můžete si být jisti, že dělám vše pro to, aby to letos klaplo alespoň stejně dobře jako loni. Uvidíme se tam? Lístky ještě jsou!

Pokud vás zajímá, jak se taková konference vlastně organizuje, poslechněte si krátký podcast ze zákulisí, který jsme pro vás s připravili Adamem Laitou a Vláďou Smitkou.

Co je to WordCamp?

WordCamp je komunitní konference pro všechny, které zajímá WordPress a věci s ním související – trendy ve vývojích webu, tvorba obsahu, řízení projektů a další. Kromě přednášek a workshopů si můžete nechat poradit od odborníků a navíc nasbírat cenné kontakty. Přijďte, ráda vás uvidím.

Kdy, kde a jak koupím vstupenku?

WordCamp Praha 2020 se uskuteční 29. února 2020 v pražském Cubex Centru. Lístky jsou stále v prodeji – do úterka 4. února za 499 Kč bez DPH, později za zvýšenou cenu 599 Kč bez DPH. Kromě samotné konference cena zahrnuje i občerstvení včetně oběda, vstup na afterparty a malý doplněk do vašeho šatníku v podobě wordpressových ponožek.

Program

Spolu s početným týmem organizátorů jsme připravili bohatý program: tři programové linie, kde si najde své programátor i běžný uživatel. Těšit se můžete na technická témata jako je rychlost, bezpečnost, AMP a Gutenberg, přednášky o obsahu a marketingu i tipy pro běžné uživatele, kteří se chtějí naučit lépe pracovat s WordPressem nebo vytvářet stránky v novém blokovém editoru či za pomoci builderů.

Za úspěch považuji, že se nám podařilo pozvat množství zahraničních hostů, kteří budou přednášet v angličtině. Nejen, že díky tomu uslyšíte přednášky, které ještě u nás nezazněly, ale zároveň můžete pozvat i své zahraniční kolegy. 50 % programu totiž bude v angličtině, takže se nestane, že by se kolegové v průběhu dne nudili sami u kávy.

Kromě toho na vás čekají stánky sponzorů a také Happiness bar, kde vám rádi poradí s webovými problémy nebo zodpoví zvědavé dorazy. Po loňském úspěchu i tentokrát dorazí fitness trenérka Helena Bartošová, která vám ukáže, jak se u sedavého zaměstnání uvolnit.

Po nabitém dni se přesuneme jen o pár metrů vedle a užijeme si neformálního prostředí na afterparty.

Další den se na vás budeme těšit na Contributor Day v PKC centru, kde se můžete zapojit do dění ve wordpressové komunitě. Kromě tradičních překladů bude na programu dne zahraniční host, který vám představí Theme Review Team, a k tomu se pobavíme o tom, kam bychom chtěli v budoucnu jako česká komunita směřovat.

 

Tak co, přijdete? Pokud lístky ještě nemáte, neváhejte a na webu konference si je pořiďte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *