Ilustrace k článku

Woocommerce: Přidat poplatek za dobírku a další metody

Pluginy, WooCommerce

Určitě jste si všimli, že když přidáte ve WooCommerce dobírku v Nastavení > Pokladna > Hotově při doručení, tak tam nemůžete jednoduše přidat žádný poplatek za použití takového způsobu platby. Vyřešit to lze nainstalováním mého jednoduchého pluginu zdarma z WP repozitáře:

WooCommerce Pay for Payment

Plugin vám přidá ke každému typu platby možnost přidat vlastní poplatek za daný typ platby, a to na základě fixní nebo procentuální sazby, samozřejmostí, je, že může být s DPH nebo bez. Poplatek se zobrazí na stránce pokladny při placení.

Pokud máte jakékoliv dotazy anebo nápady na zlepšení, napište mi email nebo mi zanechte komentář. Najdete-li chybu, tak ji nejraději uvítám na GitHubu.

Komentáře (30)

  1. Dobrý den, Díky moc za radu, mám ale malý problém. Používám na eshopu i plugin pro zásilkovnu, kde mám nastavený doplatek 12 Kč a pro normální dobírku potřebuji 25 Kč, když však zvolím zásilkovnu na dobírku, přičtou se oba příplatky, jak to můžu napravit? děkuji mockrát

    1. Dobrý den, jakou používáte zásilkovnu? Jde to určitě udělat pomocí filtru, který můj plugin nabízí. Klidně vám to napíšu, ale musíte mi říct, kterou ze zásilkoven používáte (a případně poslat link, klieně jen emailem). Pokud si to umíte napsat sám, tak se jedná o tento: https://github.com/vyskoczilova/woocommerce-payforpayment#filter-woocommerce_pay4pay_applyfor_current_gateway_id stačilo by tam dát gataway_id, ověřit, jestli se jedná o zásilkovnu na dobírku (nevím, jak je to tam vyřešené) a vrátit nulu.
      P.S. Omlouvám se za pozdní odpověď, musím si nastavit upozornění na nové komentáře.

  2. Pri skusani pluginu som narazil na mensi problem, Ked zaskrtnrm policko aby sa nepocital poplatok pri doprave zdarma, nefunguje mi to, napriek tomu poplatok zarata. Zrejme je to naviazane na zonu dopravy. Tu ja ale nepouzivam. Na definovanie dopravy zdarma mam plugin weight-based-shipping-for-woocommerce a ten urcuje kedy je doprava zdarma. Pokial on nastavi dopravu zdarma, i tak zarata poplatok za dobierku.
    Viete mi s tym pomoct prosim ?

  3. Nedalo sa mi odpovedat vyssie ku komentaru, tak pisem novy koment. Kazdopadne DAKUJEM za vyrieseny problem so zapocitavanim poplatku pri doprave ZDARMA. FAKT SKVELA PRACA !!! Uz to funguje presne tak ako potrebujem. Velmi ste mi pomohla… 🙂

  4. dobry den, vsimol som si, ze mi nechce zaratat vysku dobierky pokial je suma v kosiku mensia ako 1 eur bez dph. robim nieco ja zle ? da sa to spravit tak, ze bude zaratavaz dobierku aj pri sume v kosiku pod 1 eur ?

    dakujem

    1. Dobrý den, nemáte tam nastavené nějaké zaokrouhlování nebo tak něco? Pokud ne, můžete to postnout prosím se všemi potřebnými údaji do wordpress fóra daného plugin? Teď jsem se vrátila z dovolené, tak bych se na to podívala.

  5. Super plugin, mám jen výhrady k tomuto:
    1) pokud udělá zákazník přes dobírku, stav se automaticky nastaví na „zpracovává se“ a pošle zákazníkovi email s děkovací zprávou za provedenou platbu. Nepodařilo se mi plugin donutit, aby se přepnul do stavu „čeká na vyřízení“, kde by se oznámilo emailem pouze potvrzení nové objednávky.

    2)Pokud mám platbu předem umístěnou pod dobírkou načte se políčko dobírka jen pokud „přecházím“ z volby platba předem na dobírku. Jakmile se někdo rozmyslí a zvolí osobní odběr a následně se vrátí na např. poštu, defaultně nastavená dobírka se nezobrazuje (pouze pokud znovu refreshnu stránku).

    Nevíte co s tím?

    1. Dobrý den,

      co se týká 1) to je vlastnost doručovací metody nikoliv platby, se kterou manipuluje tento plugin. V momentálním stavu to vyžaduje úpravu navíc – pokud byste chtěl, můžeme se na to společně podívat. Nicméně je to zajímavý nápad, která si ráda poznamenám.

      2) Můžete mi dát odkaz na stránku, kde to vysleduji? Podívám se na to, mělo by to takto fungovat (testováno do WooCommerce verze 3.4.6), jediná výjimka je, pokud zákazník zruší objednávku a znovu si může vybírat platební metodu – tam bohužel WooCommerce neumožňuje manipulovat s poplatky. Je to již více než rok hlášený bug.

  6. Dobrý deň,

    super plugin! Dávame 5*!

    Len by som Vás chcel poprosiť o jednu radu – v tomto sa moc neorientujem: chceme aby bol poplatok za platbu zobrazený aj na FA.

    Teraz máme FA napríkad:

    Celkom bez DPH € 207,32
    Doručenie bez DPH € 0,00
    DPH 20% € 41,48
    Celkom s DPH 253,78 €

    a chceli by sme aby sme tam mali aj poplatok bez DPH a aby to zapadlo to tých výpočtov. Dá sa to prosím Vás?

    Ďakujem veľmi pekne

    1. Dobrý den, Tomáši, to ráda slyším. Bohužel, tohle bude nejspíš na úpravu na míru. Napište mi email a podíváme se na to. Asi budete muset upravit šablonu faktury, většina pluginů má nějaké vlastní řešení.

  7. Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či je možné tento plugin využiť /príp. aký iný využiť/ v prípade, ak chcem nákup na dobierku obmedziť povedzme len do sumy 200 e. Stalo sa totiž, že si zákazník spravil objednávku za 500 e, a potom nedvíhal kuriérovi, prepadol sa pod zem… Takže by sme chceli nastaviť, aby pri objednávke nad 200 e sa dalo platiť len prevodom/cez platobnú bránu. Ďakujem za pomoc 🙂

    1. Dobrý den, poplatky se v pluginu přidávají podle platbní metody, nikoliv podle doručovací. Možnost je asi nejjednodušší při dopravě připočítat k ceně dopravy balné a změnit popisek dopravy, třeba: Poštou vč. balného. Pokud to chcete jako poplatek pro učité metody, můžu vám připravit kus kódu, který vám tuto funkci přidá na míru.

  8. Dobrý den, narazil jsme na Váš plugin a chtěl jsme se zeptat. Používám v eshopu dopravu poštou balík do ruky a balík do balíkovny. A neumím nastavit, pokud si zákazník vybere platbu dobírkou, aby byla dobírka u balíkovny 19,- Kč a u balíku do ruky 59,- Kč. Je toto nějak realizovatelné?
    Moc děkuji za radu. Hezký den.

    1. Dobrý den, omlouvám se za pozdní odpověď – šlo by to pomocí filtru, ve kterém si zkontrolujete, o jakou dopravu se jedná. V pracuji aktuálně na prémiové verzi, ráda vám jí nabídnu na zkoušku funkcionality, kdybyste chtěl.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *