Jak přidat CAPTCHU k přihlašovacímu a registračnímu formuláři

Bezpečnost, Pluginy

Spamové registrace nebo nevyžádní uživatelé (ghost user) mohou být trnem v patě stránek s volnou registrací. Jedním z velice efektivních způsobů, jak se tohoto problému zbavit, je použití reCAPTCHY, která zabrání spambotů škodit na přihlašovacím formuláři i na stránce s registrační. V tomto článku si ukážeme, jak ji správně nastavit.

Nejdříve musíte nainstalovat a aktivovat plugin Better WordPress reCAPTCH. Během aktivace plugin vytvoří novou položku v administračním menu: BWP reCAPT . Kliknutím na ni se dostanete do nastavení pluginu.

Budete požádání o zadání public a private API klíčů, abyste mohli využívat recaptchy od Googlu. Oba klíče získáte ze stránek reCAPTCHA kliknutím na Get reCAPTCHA.

Na další obrazovce budete vyzváni k přihlášení se do Google účtu. Poté, budete vyzváni k zadání popisku použivaného pro správu apiklíčů v administraci google (label), dále typem reCAPTCHY (nejsem robot a neviditelná) a nakonec doménového jména (domains), kde plánujete reCAPTCHU využívat. Před registrací musíte souhlasit s podmínkami použití.

Po registraci se vám zobrazil přehled kódů, které budete potřebovat – site keysecret key:

Kódy zkopírujte a vložte je do nastavení pluginu. Na tomtéž místě také zaškrtněte použití na stránkách, kde recaptchu potřebujete. Nakonec vše uložte.

A je hotovo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *