Ilustrace k článku

Hostingy zdarma vhodné na testování WordPressu

WordPress

Hledáte řešení zdarma pro jednoduchý web na WordPressu anebo to použít jako testovací instalaci WP, kterou můžete jednoduše a bez obav sdílet? Můžete využít free plán zahraničních hostingových společností. Jejich přehled z června 2018 najdete v článku zde.

V článku se podíváme na vytvoření hostingu a instalace WP na AwardSpace. Jeho výhoda za mne spočívá zejména v univerzálnosti řešení a v tom, že si na něj můžete nasměrovat i vlastní doménu a stáleho vyžívat zdarma. Detailnější srovnání naleznete ve výše zmiňovaném článku.

Vytvoření účtu

Přejděte na stránku https://www.awardspace.com/free-web-hosting-registration/ a buď se registrujte pomocí Facebooku či Googlu anebo se zaregistrujte klasicky emailem. Pozor: jméno a příjmení pište bez háčků a čárek.

Pokud se registrujete přes email, mělo by vám do něj dorazit potvrzení o vytvoření účtu, které musíte odkliknout. Předpokládám, že to se vám u FB či Google registrace nestane. Pokud by vám náhodou email nepřišel, nechte si ho poslat znovu, pomocí tlačítka Resend e-mail:

V emailu by vám měl přistát následující email s linkem k potvrzení (pokud ho nemáte v doručené poště, podívejte se do spamu nebo někam jinam):

Po rozkliknutí je třeba potvrdit svůj email prokliknutím odkazu (v červeném rámečku), dále vidíte své klientské číslo (zelený rámeček) a odkaz pro přihlášení do systému (modrý rámeček).

Potvrzením emailu se dostaneme do administrátorské konzole a systém nás rovnou přihlásí.

Instalace WordPressu

Po přihlášení se nebudeme stresovat množstvím voleb, které máme (mimochodem, u českého Wedosu to nevypadá o nic lépe ani přehledněji) a vybereme Zacky Installer.

Kliknutím na něj se vám spustí již poměrně přehledný nástroj na instalaci webové aplikace. V prvním kroku vybereme redakční systém WordPress.

V druhém kroku nás vyzývají k výběru jejich šablony pro WordPress a tento doporučuji přeskočit a vybrat si nějakou ze standardních šablon. Sescrollujeme na konec stránky a stiskneme tlačítko Next.

Zobrazí se nám nabídka doporučených pluginů. Odškrtneme vše, co máme zaškrtnuto, a pokračujeme opět stiskem tlačítka Next.

Tím se konečně dostaneme do kroku třetího:

  1. kde si vyberme doménu, kterou náš web bude používat – využijeme jejich nabídky volné subdomény na jejich adrese (pokud budete chtít přesměrovat svojí, můžete tak učinit kdykoliv později)
  2. druhé pole necháme prázdné – necháme WordPress nainstalovat přímo do kořenového adresáře naší nové domény
  3. zadáme název stránky (zcela na vás)
  4. a vyplníme údaje pro vytvoření našeho uživatelského účtu k našemu novému webu
  5. až budeme mít hotovo, klikneme na další.

Vše je připraveno k instalaci, zkontrolujeme, že je vše v pořádku. Pokud ano, klikneme na Install Now! (1) anebo se vrátíme k předchozím krokům pomocí Change Options (2).

Chvíli vyčkáme, než je naše nová instalace připravena. Pokud vše proběhne správně, tak uvidíte následující a opět dostanete email. Stránku najdete na adrese, kterou jste zadali (červený rámeček), a do administrace se přihlásíte pomocí druhého odkazu (zelený rámeček).

Vše hotovo!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *