Ilustrace k článku

Kybernaut za poslední rok

Kybernaut

Jak jste si jistě všimli, nejmarkantnější změnou, kterou kybernaut v poslední době prošel, je nový kabát, který mu na míru ušil grafik Dušan Konečný, se kterým pravidelně spolupracujeme.
Portfolio je už konečně aktuální – za poslední rok kybernaut do webového vesmíru vypustil mnoho nových projektů a na spoustě dalších se podílel v zákulisí. Z nejzajímavějších můžeme zmínit jednoduché stránky pro papírovou skládačku Ommo, eshop Obleč oblek se stylovými doplňky pro muže, online portfolio pro produkční společnost Evolution Films, stránky pro projekt Digitální Smetana festivalu Smetanova Litomyšl nebo stránky pro iPhone aplikaci Parlike.
Na webu přibyla sekce „pluginy“, kde najdete dvě rozšíření pro WooCommerce, která vznikla za poslední půlrok. První je plugin Kybernaut IČ DIČ, který přidává do WooCommerce dvě jednoduchá políčka pro IČO a DIČ (a propíše Vám je k objednávce, do administrace uživatele a vůbec všude tam, kam byste je potřebovali). U českých fakturačních adres navíc ověří, jestli zadané číslo opravdu je IČO nebo DIČ. K ověření je využíván speciální algoritmus, který ověří strukturu samotného čísla (u DIČ vám nechybí CZ na začátku, nezapomněli jste žádnou číslici apod.). Přemýšleli jsme i o ověřování pomocí rozhraní ARES, ale toto řešení by bylo výrazně pomalejší a navíc by bylo omezeno kvótou samotné aplikace ARES. 
Druhý plugin z naší dílny je rozšíření dopravy ve WooCommerce o kurýrní službu Messenger. Díky pluginu můžete ihned po uhrazení objednávky odeslat všechny podklady do Messengeru a poté jen počkat, až u vás Messenger balíček vyzvedne. V případě doručení (či nedoručení) se vám automaticky zaktualizuje stav objednávky.
Kromě těchto změn kybernaut změnil hosting a pořídil si vlastní rychlý a prostorný virtuální server na Českém hostingu, kde může nově bez potíží hostovat i náročné projekty svých klientů. Tato změna bohužel od 17. září ovlivní ty, kteří po dlouhou dobu zdarma využívali záloh na starém webu – v brzké době se ode mě dočkají zprávy a situaci společně probereme a najdeme řešení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *