Ilustrace k článku

Jednoduchý plugin pro zobrazení svátků

Pluginy, Programování

Potřebujete na své stránky s WordPress vložit jméno toho, kdo má aktuální svátek, ale nechcete používat žádný složitý plugin s hromadou balastu? Udělejte si shortcode, který vám vypíše akorát svátek pro aktuální den a zbytek bude na nás. Napište si na to jednoduchý plugin.
Vytvoříme si soubor, který pojmenujeme třeba svatek.php, přidáme mu hlavičku.

Vytvoříme si funknci kybernaut_svatek() .

Do vytvořené funkce dáme pole pro každý měsíc (pro přehlednost), které bude obsahovat jednotlivé svátky a nezapomínáme na to, že pole začíná od nuly nikoliv od jedničky.

Stále v té samé funkci vytáhneme z WP aktuální datum a správně ho naformátujeme.

V té samé funkci získáme z našeho pole aktuální svátek, který vrátíme po zavolání této funkce.

Funkci přiřadíme nějakému unikátnímu shortcode a máme hotovo.

Takto vytvořený plugin můžeme nahrát mezi WordPressové pluginy a používat dle libosti. Pokud si ho chcete rovnou stáhnout celý, tak tady ho máte:

Komentáře (4)

    1. Dobrý den, omlouvám se za prodlevu, ale byla jsem na dovolené. Soubor dejte do složky jmenující se stejně zako PHP soubor a tu pak zazipujte a půjde vám nahrát přes administraci. Myslím si, že přes FTP by to mělo fungovat i bez toho. Dejte vědět, doplním do příspěvku.

  1. Zdravím vás, ve zobrazovaná jména interpretují české znaky na zástupné – nečitelné, jak mám nastavit aby se zobrazovala jména česky, děkuji

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *