Ilustrace k článku

Jak vypnout web, když nefunguje šablona

Bezpečnost, Snippety

Následující situaci si asi dovedete představit: máte web, se spoustou vlastní funkcionality, část z nich je navázaná na to, jak se chová šablon. Členské sekce, zobrazení jisté funkcionality jen určitému druhu uživatelů apod. Poslední věc, co byste chtěli je, aby uživatel viděl neupravené texty, pokud by se stalo něco s šablonou.

WordPress totiž sice zjistí, že mu šablona nefunguje/je rozbitá, ale přesto se snaží udělat to nejlepší „zobrazí vám obsah“ tak, jak umí, nenačte styly a funkcionalitu. A tím pádem jsou vaše ošetřené věci venku v surové podobě, což může být docela průšvih, pokud měla být část textu skryta.

Pokud chcete, aby místo toho hodil nějakou hlášku a žádná data nezobrazil, můžete využít následující plugin, který doporučuji nahrát do složky mu-plugins, která nemůže být omylem vypnuta.

Upravovat můžete dle libosti – ověřit existenci pluginu nebo třeba to, jestli je uživatel přihlášený jako admin, který odlaďuje chyby. Hodilo se vám to? Dejte vědět do komentářů nebo mne třeba natagujte na twitteru @vyskoczilova.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *